κάτι τρέχει στα γύφτικα

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ (?)
φράση που χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι κάποιο γεγονός είναι ασήμαντο ή δεν μας αφορά

Ο εφιάλτης του σύγχρονου “δημοκράτη” είναι η κατασκευασμένη φιγούρα του αντικοινωνικού “τσιγγάνου”. Ο φόβος μη βρεθούμε στη θέση τους. Η φαιδρή επιβεβαίωση ότι είμαστε στη “σωστή” πλευρά της ιστορίας.

Το μίσος προς τους Ρομά είναι η πειθαρχία στον καπιταλιστικό τρόπο ζωής και η ελπίδα ότι εμείς θα τη γλιτώσουμε. Είτε μέσω των αποκλεισμών και της περιθωριοποίησης, είτε μέσω των στερεοτύπων και της περιφρόνησης, είτε μέσω της εξωτικοποίησης και της ρομαντικοποίησης, είτε μέσω των διώξεων και της δολοφονικής βίας, είναι πάντα ο ίδιος βαθιά ριζωμένος ρατσισμός: ο αντιτσιγγανισμός

Οι εκκλήσεις για «ενσωμάτωση» παραβλέπουν την πραγματικότητα: οι Ρομά είναι ήδη ενσωματωμένοι δια του αποκλεισμού. Η κρατική διαχείριση, οι δικαστικές αρχές, η αστυνομία και οι έλληνες ρατσιστές φροντίζουν για αυτό.

Αρνούμαστε να συναινέσουμε στην βαρβαρότητα που επελαύνει ελπίζοντας ότι θα την βγάλουμε καθαρή γιατί ξέρουμε ότι αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη νίκη της εξουσίας: Να πιστεύουμε ότι ο καθένας μας είναι άτομο διαχωρισμένο από τα υπόλοιπα, να σκεφτόμαστε μόνο την πάρτη μας και να μην μπορούμε να δούμε ούτε ένα κομμάτι του εαυτού μας στα πρόσωπα των Άλλων.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΑΘΕΙΑ
ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΧΥΤΟ ΑΝΤΙΤΣΙΓΓΑΝΙΣΜΟ
ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *