ΤΡ 17.12 18:00 | ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ενάντια στην εκκένωση της κατάληψης Έπαυλης Κουβέλου

Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι. Μπάτσοι όλων των ειδών εισέβαλαν στο κτήριο και περήφανα ανέδειξαν στα media τα ευρήματά τους: σημαίες, κράνη και πυροσβεστήρες, χαρακτηρίζοντας την κατάληψη ως “ορμητήριο” παράνομων ενεργειών.

Στο ασφυκτικά γιορτινό κλίμα της πόλης, κάποιοι περνάνε καλά. Οι μπάτσοι που καθαρίζουν την πόλη από οτιδήποτε χαλάει την αισθητική της ασφάλειας και της ευταξίας, οι δημόσιοι φορείς, υπουργοί και δήμαρχοι που ονειρεύονται την ανάπτυξη που θα αλέσει ζωές και θα παράξει κέρδη, οι μαγαζάτορες που προσπαθούν να πουλήσουν όσο περισσότερα μπορούν, πληρώνοντας τους εργαζόμενους όσο λιγότερα γίνεται. Υπάρχουν κάποιοι και κάποιες, όμως, που δεν περνάνε καλά. Όσο οι μετανάστ(ρι)ες εκτοπίζονται από τα κέντρα των πόλεων στα camps, όσο τα εμπορεύματα καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της ζωής μας, όσο η επισφάλεια χαρακτηρίζει την καθημερινότητά μας, όσο το κράτος σκέφτεται να την πέσει στις καταλήψεις, δεν περνάμε καλά. Ας καταλάβουν όμως, πως έχουμε η μια την άλλη, δημιουργούμε σχέσεις, αντιστάσεις, αναχώματα στη δυστοπία που βλέπουμε να διαμορφώνεται. Και μπορεί να μην περνάμε καλά, αλλά θα περάσουμε από πάνω τους.

Οι καταλήψεις είναι κομμάτι των κοινωνικών αγώνων, κομμάτι της συλλογικής μας κίνησης.  Είναι όλα αυτά που κάνουμε για να αλλάξουμε αυτό που είμαστε, όλα αυτά που προσπαθούμε να καταλάβουμε και να ανακαλύψουμε, όλα αυτά που ξεκινάνε μέσα στα ντουβάρια τους και εξαπλώνονται έξω από αυτά. Οι αγώνες ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας, οι απεργίες και οι συλλογικές διεκδικήσεις, η αμφισβήτηση των έμφυλων ρόλων, η συνάντηση και οι κοινοί αγώνες με τους μετανάστες, η θέση μάχης απέναντι στο κράτος, το κεφάλαιο και τους διαχωρισμούς που αυτά επιβάλλουν. Αυτό είναι οι καταλήψεις, και θα τις υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια, με πέτρες και λουλούδια, με μίσος και με πάθος.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

pdf: αλληλεγγύη στην κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *